Så planerar du bästa sommarfesten

Varför inte börja planera din sommarfest redan nu. Ute är det mörkt och kallt och sitta ute i trädgården är nog inte något som står överst på listan för tillfället. Därför är det en bra idé att sitta hemma i värmen, insvept i en skön filt, titta i magasin som kan ge bra tips på trevliga sommarfester.

Visst, vi är inne i årets mörkastes period just nu, därför kan du passa på att planera bästa sommarfesten redan nu, sedan är det bara att förverkliga den när sommaren åter står i blom, med ljusa och varma kvällar. Om det är en familjefest du tänkt ordna är midsommarafton en bra dag. För att vara på den säkra sidan kan du ta reda på vad det kostar att hyra ett partytält, i Sverige kan inte ens midsommarafton garantera fint väder. Är du även lyckligt lottad att ha stor tomt kan du och din familj resa en midsommarstång och dansa kring den och äta god mat.

Bjud in

Även om det är långt till midsommar är det bra att berätta för dina familjemedlemmar att du tänkt ha fest, då kan de planera utifrån det och svara i tid.

Budget och mat

Räkna gärna hur mycket pengar du kan avvara, och sätt undan pengar varje månad på ett särskilt sparkonto. Då har du bra koll hela vintern och våren om du kan följa budgeten eller inte. Om du vill laga all mat och tårta själv eller ha knytkalas, är upp till dig. Diskutera gärna det i tid med din familj. Vad det än blir, lär det smaka gott med sill, smårätter, jordgubbar eller jordgubbstårta med grädde och goda drycker till. På kvällen kanske det blir grillat och lite mer jordgubbar?

Musik

När det ska dansas kring midsommarstången, vill du ha streamad musik eller levande? Kanske någon i familjen spelar gitarr och sjunger och då är det trevligt. Vill du ha en orkester som spelar, bör du ta reda på kostnaden redan nu så du har med det i budgeten. Hur det än blir, egenlagad mat eller knytkalas, lär det bli en lyckad familjefest.